dijous, 23 de desembre del 2010

9es. Jornades de Telemàtica Educativa i Fira TIC

Els propers dies 26 i 27 de gener, el Seminari Conciliar de Barcelona (c. Diputació, 231), acollirà les novenes Jornades de Telemàtica Educativa i Fira TIC, que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Les jornades, que comptaran amb la presència d'EducaRed de Telefònica, abordaran les noves perspectives més enllà del programa 1x1 i oferiran, entre d'altres continguts, Les TIC, factor de canvi educatiu, Plataforma d'escola i integració dels recursos TIC o Solucions educatives de Microsoft.

Les jornades també comptaran amb una Fira TIC, en la qual es presentaran productes i serveis TIC.
Per a més informació, www.escolacristiana.org

dissabte, 18 de desembre del 2010

Bon Nadal als lectors d'ETC



Aquest simpàtic vídeo, anomenat Història digital del Nadal, serveixi per anunciar la proximitat del Nadal i desitjar bones festes a tots els lectors.

dijous, 16 de desembre del 2010

5 col·lectius de professors actius en TIC promouen una reflexió oberta sobre l'aprenentatge en noves tecnologies

Els col·lectius de professors de la Xarxa WebQuestcat, els grups que dinamitza l'ICE de la UAB, la Xarxa Espiral, la XER, IEARN-Pangea i AulaBlog han promogut una reflexió oberta sobre l'educació en noves tecnologies que, sota el títol L'alternativa: un altre full de ruta és possible, pretén exposar el moment en què es troba l'aprenentatge de les TIC als centres d'ensenyament.
Us transcrivim el text:

Per als que pensem que…

…al centre del procés d’ensenyament–aprenentatge hi ha d’haver l’alumne.
…ens trobem en un moment de canvi de paradigma d’un ensenyament basat en la transmissió d’informació a un altre basat en l’aprenentatge individual i en xarxa per part de l’alumnat.
…la innovació aplicada ha d’estar molt present en tots els processos educatius que estem duent a terme.

Per als que creiem…

…en la força de la xarxa per compartir recursos, per resoldre problemes, per participar en projectes en comú…
…en la importància de la didàctica i en recuperar l’art d’ensenyar i aprendre per part del mestre… del professor/a.
…en els continguts oberts que permeten seguir la següent cadena: adopta, adapta, crea i comparteix.
…que s’aprèn fent… que s’aprèn quan ens equivoquem.
…que els materials que genera el professorat tenen un gran valor i poden ser compartits amb companys i companyes d’altres llocs.

Per als qui no ens convencen…

…els llibres de text digitals que ens ofereixen les editorials i ens recomanen les administracions educatives.
…els arguments al voltant de l’1X1 que diuen que no canvia res, que no ens hem de preocupar.

PROPOSTA
Com que creiem en la força de la xarxa… proposem la creació d’aquest Full de ruta entre tots els que compartim la visió, sentim un desencant per com s’estan fent les coses al nostre voltant i apostem decididament pel canvi.

Junts podrem…

* Identificar I posar en comú els recursos de les diferents xarxes educatives que compartim aquesta visió.
* Crear les regles del joc perquè els recursos puguin ser organitzats i posats a disposició de la comunitat de docents que prefereixi una altra via.
* Treballar per poder tenir una plataforma alternativa amb continguts digitals de qualitat que promoguin entorns d’aprenentatge en què l’alumne sigui actiu i treballi de forma col·laborativa.
* Oferir recursos que permetin la creació de continguts oberts amb la integració de diferents mitjans socials (web 2.0).
* Crear una guia per al professorat perquè sigui quin sigui el punt en què es trobi pugui fer el camí que el porti cap a l’aprenentatge en xarxa seguint un procés que no sigui traumàtic.
* Promoure formació oberta en què l’aprenentatge és de tots amb tots.

Més informació a:

http://www.efullderuta.net
http://jornada.iearn.cat

Està oberta la possibilitat de participar-hi

dijous, 9 de desembre del 2010

Mes de la pissarra digital al Certamen Internacional EducaRed

Al llarg del mes de desembre, en el Certamen Internacional EducaRed, es parlarà de l'ús didàctic de les pissarres digitals. Per aquest motiu, la Fundació Telefònica ha creat continguts sobre les pissarres digitals i el seu ús a l'aula, que aniran actualitzant tot el mes, incorporant-hi continguts, comentaris i enllaços que hi proporcionin els usuaris.

Al butlletí mensual de desembre també s'hi pot trobar informació molt interessant sobre les pissarres digitals: vídeos, lectures, articles, eines... Per a més informació, cliqueu el titular d'aquesta notícia.